Structurele verandering

Het kan lastig zijn om tot blijvende verandering te komen. Veranderen is meer dan vastberaden zijn en weten wat je wilt. Vaak ben je zelf het grootste struikelblok bij een gewenste verandering. Het lukt maar niet om je belemmerende gedachten uit te zetten, of beladen emoties van je af te zetten. Dat kan enorm frustrerend zijn.

Verander eerst hoe je je voelt

Voor echte verandering is meer nodig dan een positieve mindset. Want je hebt niets aan positieve gedachten als deze niet overeenkomen met hoe je je voelt. Je gevoel, je emoties, bepalen je gedrag en acties en hiermee dus je toekomst. Wil je echt iets veranderen, durf dan te kijken naar hoe je je voelt over hetgeen je wilt veranderen. Hoe is het zover gekomen? Wat heeft ertoe geleid? Alle emoties die hieraan kleven, hebben eerst aandacht nodig. Als die zijn opgelost (neutraal en niet meer beladen) komt er vanzelf ruimte voor nieuw inzicht, nieuwe gedachten en nieuw gedrag.

Emotional Freedom Techniques (EFT)
Met EFT kun je dergelijke beladen emoties neutraliseren, stress verlagen en tot blijvende verandering komen. Het is een relatief eenvoudig toe te passen, lichaamsgerichte techniek die bewezen effectief is om blijvend effect te bereiken.

Wat is EFT?