Fysieke klachten en EFT

Er zijn verschillende technieken om fysieke klachten met EFT te onderzoeken en op te lossen. Soms is het raadzaam om om te achterhalen waardoor een klacht is veroorzaakt. Bij EFT gaan we er immers vanuit dat iedere klacht het gevolg is van een energieblokkade in het lichaam. Om die blokkade op te lossen, hoeven we echter niet altijd de oorzaak te achterhalen. We kunnen ook allen fysiek aan de klacht werken. Soms is een klacht al na een sessie verdwenen, soms is er vaker voor nodig om herhaling te voorkomen. Het kan ook zijn dat de klacht niet te verhelpen, maar de irriatie/jeuk/pijn met EFT verlicht.

Zelfhelend vermogen

Een interessante manier om EFT toe te passen bij fysieke klachten, is om het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te spreken. Het lichaam is wijzer dan we soms denken. Veel oplossingen liggen verscholen in ons onderbewustzijn. Met EFT kunnen we via een visualisatietechniek dit onderbewustzijn inzetten om de fysieke klacht door ons lichaam op te laten lossen. Dat klinkt wellicht een beetje als hocus pocus, maar de ervaringen spreken voor zich. Mensen die deze techniek hebben ondergaan, kunnen zelf ook niet geloven dat ze soms een klacht hebben opgelost in 30 minuten waar ze al jaren mee rondlopen. Zo snel kan het gaan, al is er soms is ook meer tijd voor nodig. Het is niet nodig om de klacht te ervaren ten tijde van de EFT sessie. Het kan ook een onderliggende klacht zijn die af en toe opspeelt.

Hoe werkt het?

Via een visualisatietechniek ga ik je vragen om je eigen klacht te onderzoeken. Je merkt dat er intuïtief beelden opkomen, je hoeft hier niets voor te doen, alleen te volgen. Ik begeleid je er doorheen. Zodra we de klacht in kaart hebben (visueel), gaan we kloppen op wat je gezien hebt. Daarna kijken we weer hoe het ervoor staat. Dat herhalen we totdat je geen afwijkingen meer waarneemt. Het lichaam lost de energetische blokkade op, waarmee de klacht verdwijnt.

Waarvoor kan ik dit gebruiken?

Voor alle fysieke klachten kun je dit inzetten. Denk aan: tennisarm, pijn aan SI-gewricht, rugpijn, nekklachten, hoofdpijn, migraine, knieblessure, allergie, etc.