Andere kijk op eten

Als je gezonder wilt zijn, meer energie wilt hebben, is het heel logisch om naar je voedingspatroon te kijken. Alleen levert puur aanpassingen aan voeding vaak teleurstellend resultaat op. Het nieuwe patroon blijkt lastig vol te houden en het effect is minimaal meetbaar. Uiteindelijk kost het je meer energie dan het oplevert. Herkenbaar? Door er vanuit een andere invalshoek naar te kijken, kun je wel het gewenste resultaat bereiken.

Vragen over eten en gewicht gaan niet over voeding

Problemen met eten, gewicht of energie gaan zelden alleen maar over voeding. Ben je vaak lusteloos of vermoeid, vind je het lastig je energie constant te houden, wil je afvallen, aankomen, constant blijven in gewicht, van verslavingsgedrag af of om andere reden een gezondere kijk op voeding en gewicht krijgen? Dan is het tijd om op een andere manier naar het geheel te gaan kijken. Je hebt namelijk geen ‘eetprobleem’. Als dat zo was, had je het al lang opgelost met aangepaste voeding of een dieet. Samen onderzoeken we wat voor jou nodig is. Dat kan snel en concreet, met de juiste aanpak.

Integrale Vitaliteitscoaching geeft inzicht

Integrale coaching gaat over wie jij bent in z’n geheel. Gedachten, emoties, identiteit en fysieke uitingen hebben invloed op elkaar en worden bij een integrale benadering als een geheel beschouwd. Dat betekent dat om verder te komen, soms eerst iets anders opgelost moet worden, dan je voor ogen had. We gebruiken praktische oefeningen om te onderzoeken hoe het een het ander beïnvloed. Met integrale coaching verbreed je je blik en belicht je het probleem vanuit meerdere hoeken. Het vergroot je inzicht en biedt nieuwe ingangen voor oplossingen.

Integraal Vitaliteitsmodel
Integraal Vitaliteitsmodel

Leefstijl- en voedingsanalyse

Om je ook op voedingsgebied te ondersteunen, kan ik als gediplomeerd leefstijlcoach een persoonlijke leefstijl- en voedingsanalyse afnemen. Op basis hiervan geef ik je advies op maat en ondersteun je bij het toepassen ervan met concrete tips voor thuis. Ik geloof niet in complete maaltijdplannen en gedetailleerde voedingslijsten met wat je wel en niet ‘mag’ eten. Dat houdt niemand vol. Met kleine structurele aanpassingen die haalbaar zijn en weten wat het effect is van de verschillende soorten voeding, kun je blijvend resultaat bereiken. Alles draait om balans. In voeding én op andere vlakken.

eft kloppunten

Multidisciplinair

Vaak ontdekken we (andere) fysieke, emotionele of mentale blokkades tijdens de coaching. Om die op te lossen, werk ik met andere technieken dan reguliere coaches. Simpelweg, omdat je dan sneller en effectiever tot positief resultaat komt. Zo pas ik ook Emotional Freedom Techniques en/of Ademhalingstechnieken toe.