EFT coaching

Coaching met EFT werkt wat anders dan reguliere coaching. We werken met energie en het lichaam, waardoor er minder gepraat hoeft te worden. Bij EFT gaan we er namelijk vanuit dat ieder probleem wordt veroorzaakt door een blokkade in de doorstroom van je energie. Die blokkade zit in je lichaam en daar gaan we mee aan de slag. Vandaar dat we werken met acupunctuurpunten op het lichaam (zonder naalden). Hiermee activeren we de energiestroom, terwijl we gelijktijdig focussen op de situatie in kwestie.

EFT Toepassingen

EFT kan gebruikt worden voor alles waarop stress of spanning zit. Situaties uit het verleden die we moeilijk los kunnen laten, belemmerende overtuigingen die we zijn gaan geloven over onszelf, emoties waarop we grip zijn verloren, gevoelens van stress, boosheid, verdriet, noem maar op. Met EFT verlagen we per direct de stress gerelateerd aan het probleem of de klacht. Dat effect is direct voelbaar na een enkele sessie. Daarnaast werken we aan het ombuigen van overtuigingen, opdoen van nieuwe inzichten en brengen we negatieve emoties naar neutraal. Veel mensen voelen zich na een EFT sessie lichter en opgelucht. Alsof er iets van ze afvalt.

Traumatische ervaringen en EFT

Wanneer we EFT doen, kan een traumatische ervaring worden getriggerd. Dat komt omdat EFT ons bij de kern van het probleem brengt. In geval van trauma werken we met een aangepaste werkwijze. Waar we normaal gesproken verbinding maken met de herinnering (associatie), vermijden we bij trauma deze verbinding in eerste instantie (dissociatie). We werken heel algemeen, terwijl we toch de intensiteit van de emoties rondom het trauma verlagen. Ze zijn dan alleen niet (extreem) voelbaar in het hier en nu. Stap voor stap werken we toe naar meer associatie met het trauma. Naarmate de emoties zakken, wordt het makkelijker en lichter om de situatie onder ogen te zien. Het is een milde manier om het trauma te benaderen, die desondanks zeer snel werkt. Het is niet nodig om het trauma in alle heftigheid te herbeleven, om het op te kunnen lossen. EFT blijft met deze aanpak even effectief.

Zelfhulp met EFT

In basis is EFT ontwikkeld als zelfhulpmiddel. Mocht je zelf aan de slag willen met EFT, dan raad ik je aan om een korte workshop te volgen of de website te bezoeken van Gary Craig, de bedenker van EFT. Je vindt hier gratis alle informatie die je nodig hebt. Ook al is EFT makkelijk te leren, de effectiviteit valt of staat met het juist toepassen van de techniek.

Begeleiding door een professional

We zien dat de effectiviteit van EFT sterk toeneemt onder begeleiding van een professional. EFT kent nog vele technieken naast het basisprotocol die een professional op de juiste momenten weet toe te passen. Daarnaast ervaren veel mensen het als prettig dat ze tijdens een sessie niet na hoeven denken over het kiezen van de juiste woorden en formuleren van de zinnen. Wanneer je emoties ervaart, kan het lastig zijn hier de juiste woorden voor te vinden. Tijdens een EFT sessie klop ik met je mee. Op die manier raken we beter op elkaar afgestemd, we komen als het ware op dezelfde golflengte. Hierdoor is het makkelijker om samen woorden te geven aan wat je voelt. Overweeg je een afspraak? Bekijk dan de pagina eerste afspraak en tarieven.

Voordelen EFT

  • Eenvoudig op jezelf toe te passen in iedere situatie
  • Zeer effectief voor alles met een stress- of spanningselement
  • Werkt aan de kern van het probleem
  • Geeft helderheid, toont nieuwe inzichten en verbanden
  • Werkt direct (voelbaar) stressverlagend
  • Neutraliseert negatieve emoties
  • Buigt belemmerende overtuigingen en gedachten om
  • Geen bijwerkingen of nadelige effecten

Meer lezen

Wat is EFT?

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. Het is eenvoudige methode die we gebruiken om ongewenste negatieve emoties los te koppelen van vervelende ervaringen uit het verleden. Dat doen we door…

LEES VERDER >

Hoe werkt EFT?

Door een combinatie van acupressuur en focustechnieken te gebruiken. EFT combineert hiermee Oosterse en Westerse inzichten. Feitelijk kalmeert EFT de automatische stressreactie van het lichaam, de fight-flight-freeze respons…

LEES VERDER >

Afspraak en tarieven

Als dit je eerste ervaring met EFT is, dan weet je wellicht niet goed wat je te wachten staat. Het beste is om de afspraak in te gaan zonder verwachting. EFT werkt bij iedereen weer anders en voor iedere situatie…

LEES VERDER >